Onze braai verhuist mee naar Frankrijk!

Het is alweer ruim 12 jaar geleden dat mijn vrouw en ik de landgoedfair op ‘Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt’ bezochten. Het was een mooie dag in augustus en na een paar uur rondwandelen, kwamen we bij een stand onder een prachtig grote eikenboom. Hier presenteerden de mensen van Comfort Trade de braai en alle mogelijkheden aan de bezoekers. We waren gebiologeerd! Als BBQ-liefhebbers had deze braai oneindig veel mogelijkheden en het bleek eigenlijk niet alleen een BBQ, want je kookt dus op hout. Zeer enthousiast vertrokken we huiswaarts en vanaf dat moment werd er regelmatig in huiselijke kring over de braai gesproken.

Een jaar later kwamen we op de countryfair de stand van Comfort Trade weer tegen en ook nu weer was ons enthousiasme snel ontstoken. Er was geen houden meer aan en zijn we ter plekke overgegaan tot aanschaf van dit uitdagende kook- en BBQ-gerei. We schaften ook zoveel mogelijk accessoires en toebehoren aan, zoals het gietijzeren kookpotje en de wok.

Workshops van professionals

Ondanks dat we redelijk uit de voeten kunnen in de keuken en achter de BBQ vergt deze apparatuur toch wel enig inzicht en uitleg. Op afspraak zijn de deskundige mensen van Comfort Trade bij ons komen koken. Zo gaven ze inzicht in alle mogelijkheden en onze gasten waren verrukt! Om zelf meer vaardigheden te verwerven, gingen we kort daarop naar een cursus die Comfort Trade in de omgeving van Zwolle organiseerde. Diverse professionele koks gaven met zeer veel plezier korte workshops met uitleg over de vele mogelijkheden die de braai.

Bekijk de duurzame SlowWwood Braaibox

Middelpunt van het buitenleven

Vervolgens keerden we nog enthousiaster huiswaarts en sindsdien is de braai het middelpunt van ons buitenleven. Onze beide Weber BBQ’s zijn sindsdien ongebruikt gebleven. Bij verjaardagen en jubilea (ook van familieleden) bereiden we vele gerechten op de braai. Van voor de hand liggende spareribs en kip tot zeer verfijnde gerechten met coquilles of asperges. Toen mijn zus uit Nieuw Zeeland over was, hebben we zelfs midwinter, met een dikke laag sneeuw genoten van de braai. Genieten van chili con carne uit het potjie, spareribs van de BBQ en kippenvleugels in teriyakisaus met sesamzaad. Alles begeleidt door de warmte van de braai en natuurlijk een glaasje glühwein.

Vele nieuwe anekdotes

Bij alle gelegenheden was de braai een succes. Bij buren, vrienden en familieleden zijn heel wat anekdotes ontstaan waar nog veel en lang over spraken en spreken. Met als gevolg dat toen wij onlangs aankondigden dat wij naar Frankrijk zouden verhuizen meerdere enthousiastelingen onze braai wilden overnemen. Maar we hebben zoveel plezier aan de braai gehad dat wij een leven zonder niet kunnen voorstellen. Hij gaat dus mee naar de Dordogne en we zullen er ook daar vast nog veel anekdotes en verhalen mee ervaren.
We hebben er zin in.

Mirjam en Rob Boymans

Tonden, januari 2021