Goed hout is belangrijk als je braait

Drie soorten hout
uit Zuid Afrika

Goed hout is de basis voor je braaiavontuur

Comfort Trade is al jarenlang de importeur van Homefires Braais uit Zuid Afrika. Om de Braai goed te kunnen gebruiken heb je een goede kwaliteit hout nodig. In de kolenmaker (de naam zegt het al) brand je dit hout tot een mooi kolenbedje. Deze kolenmassa is de ‘ buffer’ hitte die je gebruikt om te braaien. Ook de stralingswarmte is belangrijk, voor bijvoorbeeld indirect garen, gebruik van spit of asado opties en voor bijvoorbeeld een stoofpotje. Je houd dus continu een goed vuur aan in de kolenmaker.

Het is dus belangrijk om goede kwaliteit en schoon hout te gebruiken als brandstof, dit is de basis voor je braaiavontuur!

Er zijn in Europa goede houtsoorten verkrijgbaar, bijvoorbeeld Beuk of Essenhout. In Zuid Afrika kent men deze houtsoorten niet, en gebruikt men ‘zwaardere’ houtsoorten zoals Eucalyptus of Sekelbos hout

De hout soorten

Comfort Trade is nu ook importeur van deze Premium houtsoorten van Slowwwood uit Zuid Afrika. Wij onderscheiden daarin 3 soorten in toenemend gewicht en dichtheid. Hoe meer dichtheid (calorische waarde), hoe meer warmte en kolen. Het Eucalyptus haardhout gebruik je voor een lekker houtvuur, deze soort geeft veel warmte maar weinig kooltjes. Eucalyptus Braaihout en Sekelbos gebruik je om te braaien, deze leveren naast een heerlijk vuur een super kolenbed op voor een lekkere braaiavond!

Ons Eucalyptus haardhout komt uit Zuid-Afrika uit goed georganiseerde bronnen. Deze plantages zijn FSC® 100% gecertifieerd. Het FSC-keurmerk van de Forest Stewardship Council® geeft aan dat het hout afkomstig is uit een bos dat onafhankelijk is beoordeeld als een goed beheerd bos, volgens normen voor milieu (duurzaam), sociale omstandigheden en economie.

Daarnaast steunt SlowWwood de lokale gemeenschappen door opleiding, begeleiding in bosbeheer/werkgelegenheid en woonruimte. Het resthout wat tijdens de productie van ons hoofdprodukt, hout voor GWW-sector, vrijkomt wordt verwerkt naar haardhout. Gekloofd en in kratten gepakt.

De Eucalyptus soorten die wij gebruiken hebben een gemiddelde dichtheid van 900 kg/m3 en branden daardoor 2 keer langer dan de gebruikelijke hardhout soorten zoals eiken, beuken of essen.

Hout stoken en CO2:
Wanneer hout verbrand wordt komt er CO2 (kooldioxide) vrij en ook tijdens het vervoer naar uw kachel is er CO2 uitstoot. Door aanplanting en terug groei in onze plantages wordt CO2 gebonden en O2 (zuurstof) uitgestoten. In de plantages worden ongeveer 1000 bomen per hectare (1 hectare = 1,5 voetbalveld) aangeplant en deze binden 20 ton CO2 per hectare per jaar, dus na 15 jaar (kapleeftijd) hebben zij 300 ton CO2 per hectare vastgelegd.

Als we uitgaan dat een kubieke meter Eucalyptus hout bij verbranding ongeveer 450 kg CO2 uitstoot, dan valt dit in het niet bij de hoeveelheid CO2 die gedurende de groei gebonden wordt. Wij kunnen dan ook stellen dat deze haardhoutvariant CO2 neutraal is!

Haardhout
Eucalyptus

Type: Blokken
Houtsoort: Eucalyptus

• Uit duurzaam bosbeheer
• Brandtijd 2 keer langer dan Europese hardhoutsoorten
• Makkelijk aan te steken Vochtpercentage < 20%
• Zon- en luchtgedroogd, niet ovengedroogd, dus geen CO2 uitstoot
• De afmeting van de kratten zijn 80 x 120 x 120 cm totaal 1,15m3 hout
• Gewicht van ca.600 kg per krat
• Uit voorraad leverbaar bij u thuis

Prijs per krat: normaal Eur. 425,- Nu Eur. 395,- incl. BTW
excl. transport.

Braai/OFYR/Oven Eucalyptus hout

Type: Blokken
Houtsoort: Eucalyptus

• Uit duurzaam bosbeheer
• Brandtijd 2 keer langer dan Europese hardhoutsoorten
• Mooie kolen en meer hittestraling, ideaal voor grillen en beheersing van temperatuur
• Zon- en luchtgedroogd, niet ovengedroogd, dus geen CO2 uitstoot
• De afmeting van de kratten zijn 80 x 120 x 120 cm totaal 1,15m3 hout
• Gewicht van ca.600 kg per krat
• Uit voorraad leverbaar bij u thuis

Prijs per krat: Eur. 440,- incl. BTW
excl. transport.

Sekelbos
Braaihout

Type: Blokken
Houtsoort: Sekelbos

Sekelbos is Premium Braaihout uit Zuid Afrika en Namibie. Door de hoge dichtheid (gewicht) en hoge calorische waarde (lange brandduur) van het hout geeft het een schitterend kolenbed dat nog lang zal nagloeien. Perfect voor Braai of Ofyr!

We bieden dit aan in dozen van 15 kg, verpakt op pallet per 24 / 36 / 48 / 60 / 72 dozen

Prijs per doos: Eur. 16,- incl. BTW
Prijs per krat: Eur. 530,- incl. BTW
excl. transport.

Hoe bestel ik dit hout?

Selecteer het houtsoort dat u wilt bestellen en de gewenste hoeveelheid (pallet kratten of dozen)

Vul uw adres gegevens in met telefoonnummer en mailadres

U ontvangt een factuur per mail en na ontvangst van de betaling wordt het hout verstuurd

(indien u snel geleverd wilt krijgen kan er ook een zakelijk ‘ Tikkie’ worden gestuurd, u heeft dan direct betaald en ontvangt de factuur achteraf per mail)

Transport opties en kosten

Transport per pallet in Nederland: Eur. 60,- (ook voor max 3 pallets op 1 adres)
Transport per pallet in Belgie: Eur. 95,-
Afhalen kan ook in Meppel, heftruck aanwezig

  Je gegevens
  Houtsoort:

  Verzenden of afhalen

  Aflever adres  Vragen of opmerkingen

  You can also follow us on: