Magazine

Stories,
resepte
en gaste

Kom genieten van de bijzondere ambiance én de Zuid-Afrikaanse braai. Laat je zorgen achter op Buitenplaats Den Alerdinck.

Waarom een braai? Waarom niet kan je beter vragen. Wat is er nu mooier dan een dikke fik stoken, daar kolen van ragen en er je vlees op grillen? Maar er kan buiten dit alles natuurlijk nog veel…

De bereiding op een cederhouten plankje zorgt ervoor dat de appeltjes ‘indirect’ gegaard worden. Zo zullen ze aan de onderkant niet verbranden. De randen van de plank zullen gaan roken.

Dit is een mooi en simpel kreeftrecept. Het is een perfect voorbeeld van wat de Zuid-Afrikaanse braai aan smaak kan toevoegen. De subtiele houtsmaken van de braai op kreeftenvlees is fenomenaal.

De Franse naam doet het waarschijnlijk heel goed bij gasten: ‘Tournedos grillé en papillote de sucre de cane’. Een verrassend gerecht met een oosters tintje. De combinatie van zoet en hartig doet...

Een vuurvarkie is een traditionele Zuid-Afrikaanse broodoven. Als je eenmaal het deeg gemaakt hebt, zet je het bakblik in je vuurvarkie en dan is het gewoon een kwestie van wachten.

Het is alweer ruim 12 jaar geleden dat mijn vrouw en ik de landgoedfair op ‘Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt’ bezochten. Het was een mooie dag in augustus en na een paar uur...

Zonder vuur geen braai. Daar is geen speld tussen te krijgen. Maar over het hout dat het beste vuur en uiteindelijk de beste houtskool oplevert, zijn de meningen verdeeld.

Bij een braai verwachten veel mensen grote lappen vlees, hele kippen aan het spit of zelfs een speenvarken. Maar je kan vlees op een braai ook op andere manieren bereiden. Wat te denken van dit luxe braaibroodje?

Zuid-Afrikanen zijn een gastvrij volk. Zeker bij een braai ben je als gast eigenlijk altijd welkom. Ze zetten gewoon een bordje bij. En dat geldt ook voor de Nationale Braaitour die braaigrootheid Jan Braai al heel wat jaren…

Bly ingelig

Blijf op de hoogte van allerlei leuks
en schrijf je in voor onze digitale updates

De braai community is altijd bezig met nieuwe technieken en recepten. Wij houden alle ontwikkelingen, van recepten en mooie verhalen tot speciale events nauwlettend in de gaten. Als je niets wilt missen, schrijf je dan meteen in voor onze digitale updates. Dan weet je zeker dat je altijd op de hoogte bent van het laatste braai nieuws.

    Volg ons ook op: