Goed
hout!

Zonder vuur geen braai. Daar is geen speld tussen te krijgen. Maar over het hout dat het beste vuur en uiteindelijk de beste houtskool oplevert, zijn de meningen verdeeld. Voor Comfort Trade en SlowWwood is het antwoord duidelijk: Sekelbos hout.

Het is niet vreemd dat we elkaar gevonden hebben voor het leveren van het beste braaihout De oprichters van SlowWwood komen uit Zuid-Afrika en kennen de braai cultuur van binnenuit. Samen hebben we een speciale Braaibox ontwikkeld met 15 kg van de hoogste kwaliteit braaihout, Sekelbos dus. Deze Afrikaanse houtsoort brandt niet alleen uren langer dan veel andere Europese houtsoorten. Het lage vochtgehalte zorgt dat het nauwelijks rookt en de hoge dichtheid levert houtskool op die heel lang en heel intens gloeit. Tot slot geeft dit hout je gerechten een heerlijke smaak. De perfecte basis voor een braai dus!

Duurzame Braaibox

Omdat we nog heel lang willen genieten van braais, zijn duurzaamheid en sociaal ondernemen belangrijk voor ons. SlowWwood levert gecertificeerd hout dat uitsluitend verantwoord gekapt is. Dit alles gebeurt in nauw overleg met de lokale overheden en samen met de lokale bevolking. Om het duurzame karakter van de Braaibox te onderstrepen, leveren we het hout in een praktische en duurzame kartonnen doos.

Bekijk de duurzame SlowWwood Braaibox

DE MAMAS

We doen ook graag iets terug voor de mensen die direct bijdragen aan de hoge kwaliteit van ons braaihout. Van elke Braaibox die we verkopen gaat een deel naar het kinderfonds van DE MAMAS. Deze vrouwen gebruiken dit geld om kwetsbare kinderen veilig gezond en goed opgeleid te laten opgroeien. Met hun projecten zorgen ze voor een goede start voor kinderen die in armoede leven. Daar helpen wij graag aan mee met hout dat goed is voor mensen en goed voor de braai.

Lees meer op: www.kinderfondsmamas.nl

Tags: