Nationale Braaitour, op pad met Jan Braai

Zuid-Afrikanen zijn een gastvrij volk. Zeker bij een braai ben je als gast eigenlijk altijd welkom. Ze zetten gewoon een bordje bij. En dat geldt ook voor de Nationale Braaitour die braaigrootheid Jan Braai al heel wat jaren organiseert. De eerste jaren was deze tour samen braaien, eten en drinken en heel veel gezelligheid centraal staan, een Zuid-Afrikaanse gelegenheid. Tot Comfort Trade in 2017 als eerste de kans kreeg om met een Europees team deel te nemen. Een onvergetelijke ervaring, die meteen naar meer smaakte.

Het principe van de Braaitour is eenvoudig: een volle week samen genieten van alles wat een braai te bieden heeft. Als dat dan ook nog doet in een schitterend land en met een enthousiast gezelschap is succes verzekerd. Samen met 20 liefhebbers uit ons dealernetwerk gingen wij deze uitdaging in 2017 aan. We sloten aan bij een mooie mix van mensen en culturen die ondanks een verschillende achtergrond een ding gemeen hadden, het braaigevoel.

Elke dag de braais opstoken

Onderweg kwamen we langs de natuurpracht in Zuid-Afrika te bieden heeft. Dat genieten was nog groter omdat we wisten dat we aan het eind van iedere reisdag weer verzamelden op op een campsite. Na een dagelijkse briefing van Jan Braai, werden de braais flink opgestookt en ontstond er vanzelf een mooie braai jam. In het land dat claimt de braai te hebben uitgevonden, werden we steeds weer verrast over wat er voor heerlijke gerechten van de braai kwamen. De gerechten waren elke keer weer geïnspireerd op de plek waar we waren. En dat hebben we het nog niet eens over het gevarieerde gezelschap en de heerlijke bieren en wijnen die we daar voorgeschoteld kregen. Genoeg reden om elke avond weer tot diep in de nacht rondom de kampvuren na te praten over weer een verrassende dag.

Snel weer van de partij

De eerste Braaitour in 2017 was zo’n succes dat we ook in 2018 en 2019 weer met een Europees team aansloten. 2020 stond zeker op de planning, maar die is helaas afgeblazen. Met alle schitterende herinneringen aan de eerdere tours, kunnen we niet wachten tot ze weer starten. We zijn zeker weer van de partij als Jan Braai zijn inmiddels beroemde Nationale Braaitour weer organiseert!