Beef Wellington braaibroodtjie

Bij een braai verwachten veel mensen grote lappen vlees, hele kippen aan het spit of zelfs een speenvarken. Maar je kan vlees op een braai ook op andere manieren bereiden. Wat te denken van dit luxe braaibroodje?

Ingrediënten (voor 6)

12 boterhammen (wit of bruin)
Boter of olijfolie
Een steak naar keuze (ca. 300 gram)
Zout en peper
1 tot* Dijon mosterd
1 tot* grove mosterd
6 plakken gekookte ham
240 gram Cheddar (plakken of geraspt)

*een ‘tot’ is in Zuid-Afrika ca 0,25 ml.

Bereiding:

  1. Braai de steak medium en bestrooi met zout en peper. Laat het vlees even rusten (ca. 10 minuten) voor je het in dunne repen snijdt.
  2. Leg de boterhammen neer en besmeer ze aan een kant met boter of olijfolie (dit is dan de buitenkant). Besmeer de helft met de mosterd, leg er een plak ham op en leg hier de reepjes steak op. Leg of strooi de de kaas erover en maak de tosti dicht door er een boterham op te leggen (met de boter/olie aan de bovenkant).
  3. Vergeet niet: braaibroodjes zijn draaibroodjes! Dus klem de broodjes in een rooster en draai ze regelmatig met de Flip ’n grade zodat ze aan beide kanten gelijk bruin worden. Het voordeel is dat een Flip ’n grade in hoogte verstelbaar is, zodat je de perfecte verhitting kan kiezen. De kaas moet langzaam smelten om te zorgen dat de andere ingrediënten lekker warm zijn. Je bent klaar als je broodjes een goudbruine korst hebben.
  4. Halveer de braaibroodjes (recht of diagonaal maakt niet uit) en serveer ze direct.