facebook

twitter

pinterest

MIJN WINKELWAGEN

0 producten

Agenda

 

 

Pizza oven Margherita

De Fontana is een Italiaanse, verplaatsbare houtgestookte oven die een prachtig plekje verdient in iedere tuin, maar ook zeker geschikt is om te plaatsen op en balkon of bij een  restaurant. De Fontana high end line is van zeer zware kwaliteit en bestaat aan de binnen- en buitenkant uit roestvrijstaal. De deur is van gietijzer en de stenen vloerbodem en wanden nemen de warmte op en reflecteren deze. De ovens zijn uitermate praktisch en gemakkelijk in gebruik. En niet onbelangrijk: eenvoudig te reinigen. Ze zijn voorzien van een licht interieur met verlichting en een convectie ventilator die ervoor dat de temperatuur op alle plaatsen gelijk is. De oven is verder voorzien van bronzen sluitingen een temperatuurmeter en mechanische timer. Twee kleine (40x40cm) en 1 grote (40x78cm) braadslede, drie full-size roosters, een RVS-schoorsteen (met stoomafvoer) en RVS-regenkap. Zowel in de deur van de stookkamer als in de schoorsteen zitten regelbare luchtkleppen waarmee de temperatuur van de oven perfect te regelen is. De ovens staan op een verrijdbaar onderstel. Deze ruimte kan gebruikt worden als houtopslag, rijskamer of als opslag voor je kookspulletjes.

 

De Fontana is een indirect gestookte houtoven met een traditionele gewelfde ovenruimte. Deze oplossing geeft een optimale en meer uniforme warmte verdeling ( het is niet nodig om de gerechten te draaien tijdens het koken) en heeft geen behoefte aan onderhoud. Dankzij de bijzondere vorm stijgen de vlammen in de stookruimte op langs vuurkanalen aan de zijkant van de oven. Zo omsluiten ze de ovenruimte met vuur waardoor een uitzonderlijk consistente warmte afgifte in de gehele oven wordt verkregen. Dit in tegenstelling tot andere produkten die gebruikmaken van een verbrandingskamer met gedeeltelijk gesloten vuurkanalen. Hierdoor worden de zijwanden van de ovenruimte veel minder warm dan de onderkant.

 

De oven is snel opgewarmd en houdt de warmte vast voor zeker 1,5 uur terwijl ze veel minder hout gebruikt dan een traditionele stenen oven. De temperatuur kan worden opgestookt tot 600 graden en alleen een houtgestookte oven die deze temperatuur kan bereiken zorgt voor knapperige pizza's.
Natuurlijk kunnen er naast pizza's allerhande ovenschotels, vleessoorten en zelfs brood in deze oven worden gemaakt.

 

Meer specificaties Fontana

DIV 80 voorpagina (253 x 103)

Vuurvaste stenen aan de zijkant en níet alleen aan de onderkant. Deze houden de warmte langer vast en zorgen voor een betere verdeling van de warmte in de kookruimte.